Vervoer in Sevilla

Sevilla

De vakantieganger kan voor een welverdiende stedentrip afreizen naar Zuid-Spanje. De stad Sevilla is een absolute aanrader voor de cultuurliefhebbers en de zonliefhebbers. De Spaanse stad beschikt over een groot aantal bezienswaardigheden, waaronder het Koninklijk Paleis, de Giralda Toren en de kathedraal van Sevilla. Je kan ook nog eens heerlijk gaan winkelen in het centrum van de stad .

Sevilla telt ongeveer 700.000 inwoners en beschikt over een geweldig openbaar vervoersnetwerk. Je kan als toerist dan ook eenvoudig en snel door de stad reizen met de bussen, metro’s en de trams. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om een fiets te huren of in één van de vele taxi’s te stappen. In dit artikel vertellen wij jullie meer over de vervoersmogelijkheden in het zonnige Sevilla.

Bussen in Sevilla

De meeste inwoners van Sevilla maken gebruik van de bussen. Dat komt grotendeels uit het uitgebreide busnetwerk, dat alle hoeken van de stad bereikt. De meeste bussen kennen het Plaza de Armas als vertrek- en eindpunt. Andere populaire haltes zijn Plaza de la Encarnación en Plaza Nueva. Er is trouwens altijd wel een bushalte te vinden in de buurt van het hotel. Je kan bij de verschillende informatiepunten in de stad ook kosteloos een plattegrond ophalen. Overigens werkt de Google Maps applicatie ook bijzonder goed. Een enkele rit kost 1,30 euro, terwijl jij al een dagkaart kan aanschaffen voor slechts 5,00 euro. De OV-kaart voor een periode van 72 uur is al verkrijgbaar voor 10,00 euro. Deze tickets zijn ook verkrijgbaar bij de tabakszaken en kiosken in de stad. Normaliter worden de OV-kaarten ook aangeboden bij de hotels.

Metro in Sevilla

De metro’s in Sevilla rijden er pas sinds 2009 en zijn voornamelijk geschikt voor korte reizen in het stadscentrum of wanneer jij een bezoek wilt brengen aan één van de buitenwijken. De metro stopt bij meer dan 20 verschillende haltes, het kan voorkomen dat er een metrohalte is te vinden nabij het hotel. Een enkele rit met de metro kost 1,35 euro en is dus net ietsje duurder dan de bus.

Trams in Sevilla

De tram in de Spaanse stad kan je herkennen aan de naam ‘Metro-Centro’. De tram rijdt bovengronds, waardoor je onderweg nog kan genieten van al het moois dat Sevilla heeft te bieden. Er is overigens slechts één tramlijn beschikbaar en die richt zich met name op de toeristen in de stad. Een ritje met de tram kost 1,20 euro, het gaat dan om een enkele reis.

Ook interessant:   Tips voor een dagje strand met je baby

Fiets huren

Je kan ook op een sportieve manier de stad leren kennen en een fiets gaan huren. Een huurfiets kost ongeveer 10 tot 15 euro per dag, terwijl de elektrische fietsen net iets duurder zijn. Er worden ook informatieve fietstours georganiseerd in Sevilla en die worden zelfs aangeboden met een Nederlandstalige gids.

Toeristenbus

De toeristenbussen in Sevilla rijden het hele jaar door en stoppen bij alle hoogtepunten. De hop-on hop-off bussen stoppen bij de populairste bezienswaardigheden, musea en attracties. Een ritje met de toeristenbus duurt ongeveer anderhalf uur, maar je kan overal in stappen en uitstappen. Je zal wel een los kaartje moeten kopen voor de hop-on hop-off bus in Sevilla.

Reizen met de taxi

Natuurlijk kan jij ook gewoon in één van de taxi’s stappen. Dat is namelijk de snelste manier om op jouw bestemming aan te komen. Een taxiritje kost slechts enkele euro’s en is veel goedkoper dan in Nederland. Als jij met een groot gezelschap bent, dan is een taxi vaak nog goedkoper dan het openbaar vervoer. De prijzen kunnen hoger uitvallen in de nachtelijke uurtjes. Let op, je kan het beste gewoon met de taximeter gaan rijden.

Gratis reizen in het openbaar vervoer

Er worden online diverse toeristenpassen aangeboden, waaronder een OV-kaart voor een periode van 72 uur. Je kan met de kaart voor drie dagen onbeperkt gaan reizen in het openbaar vervoer in Sevilla. De kaart is beschikbaar voor de metro, tram en de bus. Daarnaast krijg jij na aankoop ook een gratis transfer van het vliegveld naar het hotel. De taxichauffeur staat op de luchthaven al te wachten met een naambordje. De OV-kaart voor toeristen kan jij aanschaffen in Sevilla, maar het is slimmer om dat online te doen voor vertrek.