Stedentrip Sevilla

stedentrip sevilla

Sevilla staat bekend om zijn prachtige paleizen, smalle steegjes en natuurlijk de indrukwekkende pleinen. Gecombineerd met de heerlijke zon zorgt dit ervoor dat deze stad een ideale bestemming is voor je volgende stedentrip. We hebben de mooiste bezienswaardigheden in Sevilla in Andalusia voor je uitgezocht die je kunt bezoeken.

Kathedraal en Giralda

Wanneer je Sevilla gaat ontdekken zal de kathedraal je direct opvallen. Het is de grootste kathedraal ooit. Er zijn maar liefst 80 kapellen in de kerk aanwezig. Kijk je ogen uit op het moment dat je binnenstapt en geniet. Aanschouw ook het graf dat er ligt van Christoffel Colombus. Je kunt ook de Giralda beklimmen dat nu dienst doet als klokkentoren. Traptreden zijn er niet want vroeger gingen ze naar boven ter paard.

Real Alcazar

Eén van de bezienswaardigheden in de stad die je echt niet mag missen is Real Alcazar. Het is een paleis dat gebouwd werd voor de koninklijke familie. Dat is het nu nog steeds, want de Spaanse koning maakt er regelmatig gebruik. Toch  hebben ze het gebouw opengesteld voor bezoekers. Het is een prachtig paleis vol met Moorse details. Alle ruimtes maken indruk op je en ook de tuin is genieten.

Ook interessant:   Fietsvakanties in Spanje: Ontdek de Pracht van het Iberisch Schiereiland

Plaza de España

Midden in het centrum is het Plaza de España te vinden. Een mooi, groot plein met daaromheen prachtige historische gebouwen waar de overheid zijn werk doet. De plein is gemaakt in de vorm van een halve cirkel met in het midden een sierlijk fontein. Er zijn ook diverse bruggen te vinden. Het plein wordt regelmatig gebruikt voor films en series.

Plaza de Toros

Als je de spanning wilt opzoeken moet je natuurlijk bij het Plaza de Toros zijn. Het is een arena waar vandaag de dag nog steeds de traditionele stierengevechten worden gehouden. Niet dagelijks maar alleen wanneer het seizoen weer is aangebroken. Je kunt ook het museum bezichtigen dat er bijgebouwd is om alles te leren over de gevechten tussen de stieren en en de geschiedenis daarvan. Het hant vol met pracfhige fotos en ook kun je kleding aanschouwen dat tijdens deze gevechten wordt gebruikt.