Vakantie Spanje

vakantie spanje

Spanje is een vakantiebestemming waar voor iedereen wat te doen is. Zon, zee, strand, maar ook prachtige natuur in de Costa del Sol. Ook is er veel te zien, bijvoorbeeld in Madrid. Tijd dus om een vakantie Spanje te ontdekken.

Costa del Sol

De Costa del Sol is een gebied in Spanje met extra lange zomer. Het staat bekend om zijn zijn stranden maar ook is de natuur er prachtig. Tevens zijn er meerdere steden die enorm indrukwekkend zijn en daarom zeker op je lijst moet bestaan met plekken die je wilt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Granada waar je onder andere de paleizencomplex kunt bezoeken. In Ronda vind je de drie bruggen die gebouwd zijn boven de Guadalevï en El Tajo. Een wat grotere stad is Málaga waar een heleboel bezienswaardigheden te vinden zijn. Een aanrader is Alcazaba, een Arabisch fort. Wil je genieten van de meest luxe badplaats in Spanje moet je in Marbella zijn. Andere plaatsen in de Costa del Sol die het bezoeken waard zijn is Fuengirola, Estepona, Torremolinos, nerja en Cordoba. Een vakantie Costa del Sol is dus zeker een aanrader.

Ook interessant:   Is turbulentie tijdens het vliegen gevaarlijk?

Madrid: bezoek de hoofdstad van Spanje

Als je op vakantie gaat naar Spanje mag natuurlijk een bezoek aan de hoofdstad niet ontbreken. Madrid heeft maar liefst meer dan drie miljoen inwoners en ligt ongeveer in het midden van Spanje. Je zult je er geen moment vervelen. Kijk je ogen uit wanneer je alle historische gebouwen ziet en wandel over de mooiste pleinen. De bezienswaardigheden die je kunt bezoeken zijn eindeloos.

Wandel bijvoorbeeld over het beroemde Plaza Mayor, een plein dat in 1577 is gebouwd. Op deze plek werden er onder andere stierengevechten houden maar ook was de markt hei te vinden. Vandaag de dag zijn er vooral evenementen te vinden op het plein en ook wordt er een kerstmarkt georganiseerd in december. Als kunstliefhebber moet je stoppen bij het Museo Nacional del Prado. Het is de grootste kunstmuseum van het land. Er is ook een kasteel te vinden, het Palacio Real dat nog steeds wordt gebruikt door de Spaanse koninklijke familie.