Vliegtickets Spanje

Spanje, het land van zon, zee, strand en natuurlijk gezelligheid! Het land kent tal van prachtige plekjes om je vakantie door te brengen. Houd je van strand, dan kun je langs de kilometerslange kust genieten van de zon. Toch iets meer van de cultuur, ga dan voor één van de prachtige steden die het land kent. Wil je van beide wat? Dan is Spanje ook bij uitstek geschikt voor jouw wensen. Dus wil jij op vakantie naar Spanje, dan lees je hier verschillende tips waar je op moet letten tijdens het boeken van jouw vliegtickets.

Waar moet ik op letten?

Vliegtickets naar Spanje, wanneer je even gaat zoeken, dan zul je al snel zien dat er tal van verschillende aanbieders zijn die je met alle plezier willen voorzien van vliegtickets. Toch is het verstandig goed te kijken wat voor jou van belang is. Wanneer je namelijk kiest voor een vliegticket naar de grote stad, dan kan dit al snel flink wat euro’s schelen. Het kan dus verstandig zijn te kiezen voor een luchthaven enkele kilometers verderop. Wanneer je dan vervolgen met het openbaarvervoer naar de plaats van bestemming gaat, scheelt dit aanzienlijk.

Ook interessant:   Zo blijf je fit op vakantie

Wanneer kan ik het beste boeken?

Vliegtickets kun je uiteraard boeken wanneer je dit zelf wilt. Toch zijn er enkele manieren waardoor jij eenvoudige enkele tientjes kunt besparen op precies dezelfde tickets. Wanneer je niet gebonden zit aan een vaste dag, dan is het boeken op flexibele data een echte aanrader. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een datum met + of – 1,2 of 3 dagen. Het kan namelijk zomaar eens flink schelen wanneer jij een dag eerder of later naar Spanje vertrekt. Let daarnaast goed op de extra toeslagen die worden berekend voor je vlucht. Het kan namelijk zo zijn, dat je bij de ene luchthaven uiteindelijk een stuk duurder uit bent, dan eerder gedacht.

Kosten voor vliegtickets naar Spanje

De kosten voor een vliegticket naar Spanje kunnen enorm verschillen. Om je een indicatie te geven, ligt de prijs voor een gemiddelde vlucht op +/- 150 euro voor een enkele reis. Hierbij moet je denken aan een vliegticket van Amsterdam naar Barcelona. Wanneer je in het hoogseizoen gaat of tijdens een speciale gelegenheid kan dit natuurlijk fors oplopen. Houd hier dus tijdens het boeken rekening mee.