Sevilla City Card

Sevilla city card

Zuid-Spanje is ontzettend geliefd onder de Nederlandse vakantiegangers. De meeste toeristen kiezen voor een weekje Costa del Sol, maar de streek biedt ook een unieke bestemming voor een stedentrip. Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en telt meer dan 700.000 inwoners. De historische stad beschikt over diverse bekende bezienswaardigheden, populaire musea en grote winkelstraten. Je moet ook beslist een hapje eten op het terras en gaan genieten van de authentieke flamenco muziek. Daarnaast is Sevilla tegenwoordig ook zeer betaalbaar, mede vanwege de budget luchtvaartmaatschappijen die op deze bestemming vliegen. Mocht je nog meer geld en tijd willen besparen, dan raden wij je aan om de Sevilla City Card te kopen.

De Sevilla City Card is een speciale toeristenkaart en biedt toegang toto diverse populaire bezienswaardigheden. Je moet denken aan de Giralda toren, de kathedraal en het indrukwekkende Koninklijke Paleis. Daarnaast mag jij ook kosteloos gebruik gaan maken van de toeristenbussen en hoef jij nergens meer in de rij te gaan staan voor een toegangskaartje. Hieronder kom jij meer te weten over de Sevilla City Card.

Sevilla City Card online kopen

Het is mogelijk om online de Sevilla City Card te kopen. De toeristenkaart kan jij afrekenen met de bekende betaalsystemen. Bepaal de data en reken af. Daarna zal je een mailtje ontvangen met een link, waar jij kan aangeven wanneer je de gekozen bezienswaardigheden wil gaan bezoeken. De tickets verschijnen eveneens in de mail. Je kan de ticket uitgeprint meenemen of downloaden op jouw smartphone. Daarnaast krijg je nog een code voor een mooie korting op andere bezienswaardigheden, musea, tours en zelfs in restaurants.

Je krijgt de mogelijkheid om direct enkele extra opties te kopen. Het gaat bijvoorbeeld om een OV-kaart voor een periode van drie dagen, een transfer van het vliegveld naar het hotel. De OV-kaart is geldig voor de bussen, trams en de metro’s in Sevilla.

Ook interessant:   Welke bezienswaardigheden moet je gezien hebben in Volendam?

Skip the Line

De Sevilla City Card biedt diverse voordelen, waaronder directe toegang tot de populairste bezienswaardigheden en attracties. Dankzij het concept ‘skip the line’ kan je direct binnenwandelen en een bezoek brengen aan de bezienswaardigheid. Dat scheelt tijd, maar ook geld. De kosten zijn lager dan wanneer je losse tickets aanschaft.

Gratis met de hop-on hop-off bussen

De toerist kan met de Sevilla City Card ook kosteloos gaan reizen met de hop-on hop-off bussen. Je krijgt een ticket voor een periode van 24 uur, waarmee jij dus één dag gratis kan gaan reizen. De toeristenbussen stoppen bij alle hotspots in Sevilla. Je kan instappen en uitstappen op ieder gewenst moment. Je kan ook op een later moment nog een ticket kopen voor een extra dag of meerdere dagen.

Extra korting

De Sevilla City Card zal geen toegang bieden tot alle bezienswaardigheden en attracties in de stad. In dat geval kan jij altijd nog een fijne korting krijgen met de toeristenkaart. De kortingen zijn ook beschikbaar voor de verschillende tours in de stad, maar ook rondvaarten, shows en excursies. De korting begint bij 10% en kan oplopen tot 50%.