Rondreis Baskenland met de camper

Last minute zin om met de camper op reis te gaan? In Spanje zijn de populaire bestemmingen en regio’s om met de camper te bezoeken wel bekend. Helemaal naar het zuiden naar de Costa del Sol, of juist aan de Middellandse Zee rondom Barcelona en Valencia is het inderdaad genieten. Prachtige gebieden met veel stranden langs de Middellandse Zee. Toch willen we graag een andere regio ook van harte aanbevelen, namelijk Noord-Spanje – oftewel Baskenland.

Route Utrecht – Baskenland

Vanaf Nederland rijd je door België en Frankrijk naar de Pyreneeën. Rijd richting de Atlantsiche oceaan, zodat je zodra je de Pyreneeën over bent direct San Sebastian en daarmee het Baskenland inrijdt. Vanaf Utrecht ongeveer 1400 kilometer, dus zorg voor een goede voorbereiding van de camper. Is de camper technisch gekeurd en helemaal in orde? Heb je alle gewenste camper accessoires mee? In Baskenland kan het flink warm worden, maar door de ligging aan de kust ook flink waaien. Denk dus om een stevig luifel of extra verzekering door middel van grondharingen en scherlijnen.

Ook interessant:   3 luxe bestemmingen in Spanje

Baskenland

Het Baskenland is een unieke regio in Spanje, waar de Basken trots zijn op hun eigen cultuur binnen Spanje. Waar in het verleden vaak op bloedige wijze voor onafhankelijkheid werd gestreden door de ETA, is dat gelukkig de laatste jaren vooral een politiek spel geworden. Geen zorgen dus voor jouw rondreis met de camper naar Noord-Spanje. In het Baskenland zijn Bilbao en San Sebastian de grootste en meest bekende steden.

Gasteiz

Gasteiz

Beide kuststeden zijn gelegen aan de Atlantische Oceaan, waardoor het ook door hun havens grote steden zijn. Globaal gezegd zijn beide steden ongeveer de grens van Baskenland. Je kunt via de kust een prachtige route rijden tussen de twee steden, of juist via een omweg door het binnenland de omgeving verkennen. Bijvoorbeeld met een stop in Gasteiz, in het zuiden van het Baskenland.