Wat is de beste koffer?

wat is de beste koffer

Wat is de beste koffer? Of het nu gaat om handbagage of een grote koffer die je als ruimbagage in het vliegtuig wilt meenemen, de vraag blijft altijd wat nou de beste koffer is. Er is een enorm aanbod online te vinden, dus kan het voelen als een zoeken naar een speld in een hooiberg. Wij gaan proberen je iets wegwijs te maken in de wondere wereld van koffers. Want hoewel er een enorm aanbod is, kun je door middel van een aantal handige keuzes te maken toch al snel de selectie enorm kleiner maken.

We gaan hierbij uit van A-merk koffers die breed beschikbaar zijn online, in warenhuizen en in kofferwinkels. Vanzelfsprekend heb je ook koffers van bijvoorbeeld de Action of Aldi die wellicht net zo goed zijn, maar onze ervaringen met een aantal topmerken zijn zo goed dat we graag een meerprijs betalen voor een koffer die vervolgens gegarandeerd 10 tot wel 25 jaar mee gaat.

Wat zijn de beste merken koffers?

Om te beginnen de meest bekende koffermerken, die bekend staan als premium koffers. Van oudsher is Samsonite het meest bekende koffermerk, maar tegenwoordig is een SUITSUIT koffer erg populair. Als laatste bekende merk die breed beschikbaar is kiezen we voor American Tourister. Hoewel een A-merk niet altijd betekend dat je de beste producten krijgt, geldt voor deze drie koffermerken dat je zeker waar voor je geld krijgt. Zo krijg je bij SUITSUIT op de meeste koffers 5 jaar garantie en heeft Samsonsite wereldwijde garantie, zodat je overal ter wereld je Samsonite koffer kunt laten herstellen – dus ook tijdens je vakantie.

Ook interessant:   Last minute vliegtickets vinden

Voor een gemiddelde koffer van een van deze drie merken betaal je gemiddeld €150-€250 voor een koffer. Een flink bedrag, maar als je beseft dat je de koffer 10 tot wel 25 jaar kunt gebruiken is het slechts een klein bedrag per jaar.

Functionaliteiten

Bij het uitzoeken van de beste koffer kun je een aantal keuzes maken waardoor je de selectie kunt verkleinen.

  1. Harde buitenkant of zachte buitenkant? Een harde buitenkant is robuuster, maar met een zachte buitenkant kun je flexibeler inpakken. Daarnaast hebben koffers met een harde buitenkant vaak een hoger gewicht.
  2. Hoeveel liter? Oftewel hoe groot moet je koffer zijn. Zoek je een handbagage koffer (vaak 25-45 liter) of een grotere koffer (80-90 liter) die als ruimbagage mee zou kunnen.
  3. 2 of 4 wielen? Met 2 wielen ben je minder flexibel, maar deze wielen zijn vaak wat groter en daardoor kunnen ze beter tegen een stootje. Je moet de koffer dan echter wel altijd achter je aan trekken.

Als je deze keuzes hebt gemaakt houd je nog maar een selectie over van een aantal koffers. Vervolgens kun je kijken naar de kleur, prijs en de koffer kiezen die je het mooiste vindt!