Last minute naar Torremolinos

Aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje vind je de populaire badplaats Torremolinos. Ben je een liefhebber van zon, zee en strand? Dan is een vakantie Torremolinos absoluut een aanrader. Deze authentieke badplaats is populair onder de Nederlanders vanwege het ideale klimaat, het heerlijke centrum vol met tapas, sangria en cervezas, en de lang gestrekte stranden en boulevards.

Vanaf de kust van Torremolinos kun je op heldere dagen de andere kant van de Middellandse zee zien; Noord-Afrika. Deze invloeden zie je dan ook duidelijk terug in de architectuur en het eten. De kleurrijke gebouwen en mozaïek vind je overal in Torremolinos terug. Ook in het eten kun je dit terug zien. Natuurlijk zijn er de Spaanse specialiteiten waar we allemaal dol op zijn (paella, tapas, sangria; noem maar op!), maar bij lokale gerechten vind je vaker specerijen en kruiden die letterlijk zijn overgewaaid vanaf de andere kant van de Middellandse zee.

Last minute boeken

Wil je last minute naar Torremolinos, dan is het vooral zaak om goed te kijken bij alle verschillende vakantie aanbieders. Doordat Torremolinos en de regio Costa del Sol een veel geboekte zonvakantie is, maakt het de kans op een goede last minute naar Torremolinos ook groter. Daar tegenover staat weer dat er ook meer kapers op de kust zijn. Daarom is het verstandig om goed de reisbureaus en online vakantie aanbieders door te zoeken en goed te kijken naar de beschikbare zonvakanties.

Ook interessant:   Hoeveel zon krijgt Nederland in 2022?

Reis & verblijf

Torremolinos ligt op ongeveer 3 uur vliegen vanaf Schiphol. Je vliegt vanaf Nederland naar Malaga airport, vanwaar je met een transfer of huurauto in ongeveer 15-30 minuten in Torremolinos bent.

In Torremolinos heb je mooie vakantie appartementen direct aan het strand, net als je bijvoorbeeld in Zandvoort hebt. Dit zijn vaak wel de meest gewilde – en dus prijzige – accommodaties, maar het heeft wel echt iets extra’s om zo vanuit je appartement het stand op te lopen.

In het centrum en rondom het centrum van de stad zijn daarnaast heel veel verschillende accommodaties. Van hotels tot resorts en bed&breakfast accommodaties. Ook via AirBnB kun je een goed aanbod vinden van particuliere verhuurders. Ook hierbij geldt weer het advies om goed alle aanbieders te vergelijken, om zeker te zijn van jouw ideale accommodatie.