Zo blijf je fit op vakantie

Wanneer je het hele jaar keihard hebt getraind, dan is het natuurlijk zonde om tijdens je welverdienden vakantie alle teugels volledig te laten vieren. Nu zal het niet direct een enorme impact hebben, maar het kan er wel toe leiden dat je het een stuk lastiger vindt om de draad na afloop van je vakantie weer op te pakken. Speciaal daarom hebben we een aantal handige tips, die je kunnen helpen om ook tijdens je vakantie fit te blijven.

Zorg voor voldoende beweging

De kans dat je tijdens je vakantie een stuk minder beweegt dan wat je normaalgesproken in het dagelijks leven doe, die is natuurlijk vrij groot. Toch zul je merken dat wanneer je ook tijdens je vakantie wat extra beweegt, dit er direct voor zorgt dat je je een stuk fitter en dus ook voldaan voelt. Vooral tijdens een zon, zee en strand vakantie, is het aan te raden om ook af en toe iets sportiefs te doen. Al is het alleen maar een potje badminton. Niet voor niets is het advies ook bij Verantwoord Afvallen, om zeker 30 minuten per dag te bewegen. Dus ga een keer ‘s ochtends een rondje wandelen door het park.

Ook interessant:   Op Fietsvakantie in Andalusië: Natuur en Steden

Eet niet extreem veel meer

Vooral wanneer je een all inclusive vakantie hebt, dan heb je de mogelijkheid om de hele dag door te eten. Mensen eten dan dus ook vaak een stuk meer, dan wat ze eigenlijk normaal gesproken doen. Wen jezelf daarom dus ook aan om ook op vakantie niet extreem veel extra te gaan eten. Stel dat je normaal gesproken een schaaltje yoghurt met vers fruit neemt, doe dit dan op vakantie ook. Uiteraard mag je echt wel een keer iets extra’s, maar probeer dit waar mogelijk wel enigszins te beperken.

Onderneem iets actiefs

Ondanks het feit dat je misschien het liefst de hele dag aan het strand ligt, is het ook verstandig om iets te ondernemen. Niet alleen voor de afwisseling, maar ook voor wat extra beweging. Stel  dat je een dag naar een stadje gaat, dan ben je genoodzaakt een flinke eind te wandelen. Hierdoor verbrand je flink wat calorieën en zie je ook direct iets van de omgeving. WIl jij nu alles weten over voeding en beweging? Neem dan eens een kijkje bij Yellow Fit. Alle informatie vind je hier.