De Marathon van Valencia: een fraaie eindejaarsmarathon

Valencia is een stad in Spanje, gelegen aan de Oostkust. Het is de hoofdstad van de provincie Valencia en de regio Valencia. De stad is bekend om haar rijke culturele erfgoed en architectuur, en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Valencia is ook bekend om haar beroemde Las Fallas-festival, waarbij grote houten figuren worden verbrand ter ere van Sint-Jozef. De stad heeft ook een levendige haven en is bekend om haar lekkere paella. Als je naar Valencia gaat, is een bezoek aan de oude stadsmuren en de beroemde kathedraal van Valencia zeker de moeite waard. Wist je dat deze prachtige stad ook bekend staat om haar fraaie eindejaarsmarathon? Meer hierover lees je in dit artikel.

De Marathon van Valencia

De Valencia Marathon is een jaarlijks terugkerend evenement in Valencia, Spanje. Het is een populaire marathon die meestal plaatsvindt in november en trekt duizenden lopers uit binnen- en buitenland. De marathonroute gaat langs verschillende bezienswaardigheden in de stad, waaronder de oude stadsmuren en de beroemde kathedraal van Valencia. Als je van hardlopen houdt, is de Valencia Marathon zeker een evenement om naar uit te kijken.

Ook interessant:   Last minute naar Torremolinos

Zo bereid je je voor

Het lopen van een marathon in Valencia is natuurlijk iets anders dan wanneer je deze loopt in Nederland. Alleen al het verschil in klimaat kan ervoor zorgen dat het een stuk pittiger is. Het enige voordeel wat je wel hebt, is dat de marathon aan het einde van het jaar is, waardoor het qua temperatuur vaak redelijk te doen is. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het niet prettig is dat je in de brandende zon moet hardlopen. Wel is het advies om ongeveer twee dagen voor de start naar Valencia af te reizen. Zo kun je lichaam acclimatiseren en kun je ook zelf even rustig wennen aan de omgeving. Je zult merken dat je dit zeker goed zal doen. Hoe lang je uiteindelijk blijft, is natuurlijk helemaal aan jezelf. Wel is het verstandig om even een dagje rust te nemen voordat je na het lopen van de marathon van Valencia direct weer terugvliegt naar huis.