To do: Een roadtrip met de elektrische auto maken

roadtrip EV

Een roadtrip, de perfecte manier om allerlei prachtige bezienswaardigheden te kunnen zien. Je kunt op verschillende manieren een roadtrip uitvoeren. Zo kun je ervoor kiezen om met het vliegtuig naar de plaats van bestemming te gaan en daar een auto te huren. Een andere manier is door vanaf je eigen huis de auto te pakken en die kant op te rijden. Maar wat nu als je een elektrische auto hebt, bijvoorbeeld een roadtrip met Hyundai Ioniq 5? Wat van belang is, is dat jij de juiste route kiest zodat je tijdig kunt laden. In dit artikel gaan we je verschillende tips geven, zodat jij met een gerust hart je elektrische auto in kunt stappen.

Belangrijk om te weten

Wanneer je kiest voor een roadtrip met je elektrische auto, dan is het van belang dat je vooraf je route goed uitstippelt. Waar je met je benzineauto vaak iedere 50 kilometer kunt tanken, geldt dit voor een elektrische auto vaak niet. Doorgaans vind je in de meeste landen binnen Europa voldoende mogelijkheden tot het opladen van je auto. Toch zijn er ook een aantal landen waar dit niet het geval is. Je kunt dus maar beter goed voorbereid zijn en je roadtrip met de elektrische auto vooraf even goed plannen. Zo voorkom je dat je voor verassingen komt te staan.

Ook interessant:   Waarom vakantie in eigen land een goed idee is

Roadtrip door Spanje met je elektrische auto

Wil jij een roadtrip maken door Spanje, dan is het goed te weten dat het belangrijk is vooraf de roadtrip naar Spanje met elektrische auto plannen.  Waar de infrastructuur in landen zoals Nederland, Duitsland en Frankrijk prima is geregeld, is dat in Spanje een heel ander verhaal. Spanje telt namelijk nog geen 10% van de capaciteit aan laadpalen welke we in Nederland kennen. Daarnaast is Spanje ook nog een 5 x groter. Je kunt je dus wel voorstellen, dat het belangrijk is voor die tijd je route uit te stippelen. De afstand tussen de verschillende laadpunten kunnen in de meest vervelende gevallen oplopen tot wel 300 kilometer. Niet geheel wenselijk wanneer je nog 150 kilometer actieradius hebt. Zorg dus altijd dat je goed voorbereid op reis gaat, zo voorkom je een hoop ellende en ook vervelende verassingen.