De mooiste steden van Europa

Europa kent natuurlijk tal van mooie steden. Als we alleen al kijken naar de steden die ons eigen land kent, kunnen we een enorme lijst maken met alles wat hier te doen is. Zo geldt dit dus ook voor de rest van Europa. Of we nu kijken naar Spanje, Italië, Frankrijk of Duitsland. Allemaal hebben ze meerdere steden die bij uitstek geschikt zijn voor een citytrip of een heerlijk zon, zee en strandvakantie. Speciaal daarom hebben we samen met bontemuis.nl een top 3 met mooiste steden van Europa voor je gemaakt.

Spanje – Madrid

Wie dol is op Spanje, moet absoluut een keer een bezoek brengen aan de Spaanse hoofdstad. Madrid mag dan misschien wel niet aan de kust liggen, maar is daarom zeker niet minder mooi. Met een bezoek aan het Palacio Real Madrid, ofterwijl het Koninklijk Paleis, kom je hier helemaal tot je recht. Wanneer je ervoor zorgt dat je ook nog een thuis wedstrijd van de plaatste RFC kunt meepakken in het imposante Estadio Santiago Bernabéu, dan is het helemaal compleet. Uiteraard zijn er nog veel meer dingen te beleven, dus boek snel je tripje naar deze Spaanse hoofdstad.

Italië – Rome

Wie Italië zegt, die zegt natuurlijk Rome. Met een bezoekje aan het enorme Colosseum waar maar liefst 65.000 bezoeker in konden destijds, heb je direct één van de meest bezochte plekken van deze prachtige stad te pakken. Wel is het handig om vooraf je tickets alvast te reserveren om teleurstelling aan de deur te voorkomen. Nadat je het Colosseum hebt bezocht, is de Trevifontein natuurlijk ook een must! Deze enorme fontein is de grootste van Italië en zelfs van de wereld volgens veel kenners. Uiteraard mag je niet vergeten om er een muntje in te gooien met de rug naar de fontein. Dit geeft je de mogelijkheid om een wens te doen. Laten we eerlijk zijn, wie wil dat nu niet?

Ook interessant:   Op Fietsvakantie in Andalusië: Natuur en Steden

Duitsland – Berlijn

Ondanks het feit dat Duitsland misschien niet direct het eerste land is waar je aan zult denken als we het over een citytrip hebben, is de Duitse hoofdstad Berlijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Niet alleen vanwege de rijke historie en de delen van de Berlijnse muur die het oosten en westen van Duitsland jarenlang gescheiden hield, maar ook door de andere prachtige historische gebouwen die deze stad kent. Uiteraard met als absolute hoogtepunt de  Potsdamer Platz en ook het wereldberoemde ‘Sony Center’. Kortom, genoeg te beleven dus!