Welke bezienswaardigheden moet je gezien hebben in Volendam?

Volendam is een prachtig pittoresk dorp dat bekend staat om zijn vishandel, haven en authentieke Nederlandse klederdracht. Bij een bezoek aan Volendam mag een wandeling langs de historische dijk niet ontbreken. Hier kun je genieten van prachtige uitzichten over de haven en het Markermeer, en heerlijk eten in één van de uitstekende restaurants. Ook zijn er diverse musea en culturele attracties te vinden in Volendam, zoals het Volendams museum en de palingrokerij Smit Bokkum. Verder staat Volendam bekend om zijn gezellige evenementen en muziek, zoals de jaarlijkse kermis en de kenmerkende palingsound. Maak je bezoek aan Volendam compleet door ook het nabijgelegen dorp Marken te bezoeken, waar je nog meer prachtige uitzichten en authentieke sferen vindt.

De beroemde Volendamse Dijk

Als je op zoek bent naar de mooiste bezienswaardigheden van Volendam, dan mag een wandeling langs de beroemde Volendamse dijk niet ontbreken. Dit historische hart van Volendam biedt namelijk prachtige uitzichten over de haven en het Markermeer, en is de perfecte plek om te genieten van heerlijk eten in één van de uitstekende restaurants. De bijnaam van de Volendamse dijk is wereldberoemd en het is dan ook dé plek waar je moet zijn als je het authentieke Nederlandse dorp wilt leren kennen. Hier kun je genieten van het echte Volendamse leven en de cultuur opsnuiven. Niet alleen vind je hier gezellige terrassen en goede restaurants, maar ook tal van winkels en bezienswaardigheden. Of je nu alleen komt om te genieten van het uitzicht of om te proeven van de lokale specialiteiten, een wandeling langs de Volendamse dijk is een absolute must-do tijdens je bezoek aan dit prachtige dorp.

Musea en culturele attracties

Als je in Volendam bent, zijn er diverse musea en culturele attracties die je meer vertellen over de geschiedenis en tradities van het dorp. Zo is er het Volendams museum, dat zich bevindt in het hart van Volendam en je meeneemt op een reis door de tijd. Hier leer je alles over de geschiedenis van het dorp, de visserij en de beroemde klederdracht. Een andere bijzondere attractie is palingrokerij Smit Bokkum, waar je een rondleiding kunt krijgen met een gids. Tijdens deze rondleiding leer je alles over het roken van vis en de geschiedenis van de palingvisserij. Ook een bezoek aan de vissershaven met traditionele vissersboten (kwakken), het Stolphoevekerkje en de kleine vissershuisjes in het Doolhof zijn echte aanraders. Deze bezienswaardigheden geven je een goed beeld van het rijke verleden en de bijzondere cultuur van Volendam en zijn daarom absoluut een bezoek waard.

Ook interessant:   De Marathon van Valencia: een fraaie eindejaarsmarathon

Muziek, evenementen en meer

Als je in Volendam bent, mag je de muziek en gezellige evenementen niet missen. In dit dorp draait alles om muziek en de bekende palingsound. Het hele jaar door worden er talloze

evenementen georganiseerd, van concerten tot feesten en kermissen. Zo vindt elk jaar in de eerste week van september de beruchte “kerremus” plaats, een kermis waar jong en oud zich kan vermaken en waar de lokale bevolking samenkomt. Ook biedt Volendam Events meer dan 300 verschillende activiteiten aan in de gemeente Edam-Volendam. Of je nu van muziek houdt of gewoon wilt genieten van de gezellige sfeer, er is altijd wel iets te beleven in Volendam!

Bezoek het nabijgelegen Marken

Als je in Volendam bent, mag je ook zeker niet vergeten om het nabijgelegen dorp Marken te bezoeken. Het duurt slechts 30 minuten om vanuit de haven van Volendam naar Marken te varen met de boot. Dit pittoreske dorpje biedt nog meer prachtige uitzichten en authentieke sferen, en is daarmee een perfecte aanvulling op jouw bezoek aan Volendam. Eenmaal aangekomen in Marken kun je een wandeling maken door de smalle straatjes en langs de karakteristieke houten huizen. Ook kun je een bezoek brengen aan het Marker Museum, waar je meer kunt leren over de rijke geschiedenis van dit bijzondere dorp. Een uitstapje naar Marken maakt jouw bezoek aan Volendam compleet en biedt nog meer mogelijkheden om te genieten van de unieke sfeer van deze streek.