Dit is wat jij moet weten over een vakantie naar Mallorca

Mallorca, niet voor niets één van de populairste eilanden van de Balearen. Een vakantie naar dit prachtige eiland is namelijk voor zowel jong als oud. Waar El arenal natuurlijk vooral bekend staat om het zon, zee en feesten, kent Mallorca ook een hele andere kant. Wanneer je ervoor kiest om naar bijvoorbeeld Cala d’or te gaan, aan de andere kant van het eiland. Dan heb je niets van doen met alle kroegen en discotheken en kun je optimaal genieten van de prachtige stranden en het helderblauwe water. Niet voor niets is en blijft Mallorca daarom dus ook een eiland geschikt voor alle verschillende type vakanties.

De beste reistijd

Wanneer je optimaal wilt kunnen genieten van het weer tijdens je vakantie Mallorca, dan is de beste periode om naar dit Spaanse eiland te gaan, zo vanaf eind april tot en met halverwege September. Omdat het natuurlijk maar 1500 kilometer vliegen is, is de kans op een wat mindere temperatuur buiten deze maanden natuurlijk vrij groot. Kies je ervoor om vroeg in het seizoen te gaan, dan kan het zijn dat je ‘s avonds een lange broek en ook lange mouwen aan moet trekken, omdat het op een eiland standaard nu eenmaal iets harder waait. Wil je optimaal kunnen genieten van heerlijke temperaturen, dan zijn de zomermaanden hiervoor bij uitstek geschikt. Niet vergeten jezelf goed in te smeren, zodat je niet direct de eerste paar dagen al verbrand.

Ook interessant:   Slimme tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer

Fietsen op Mallorca

Door de heuvelachtige structuur van het eiland, kiezen ontzettend veel wielrenners ervoor om naar Mallorca toe te gaan om daar hun trainingen af te werken. Fietsen in combinatie met een Mallorca vakantie is natuurlijk ideaal om het beste van twee werelden bij elkaar te brengen. Stel dat je kiest voor een 10-daagse vakantie, dan kun je ervoor kiezen om om de dag een eind te gaan wielrennen, maar ook de eerste 5 dagen iedere dag en het tweede gedeelte van je trip heerlijk genieten van al het moois wat dit eiland je te bieden heeft. Wat wel belangrijk is, is dat je natuurlijk niet zomaar je fiets mee kunt nemen in het vliegtuig. Dus ga je met enige regelmaat fietsen, dan kun je ervoor kiezen om je fiets te laten verschepen en deze permanent op Mallorca te stallen of je kunt er daar één huren.